Workshop “Beleef de Social Design Experience” door SmartwayZ.NL

De medewerkers van Bureau MVO en van GreenVideo.nl bezoeken regelmatig events op het gebied van duurzaamheid om nieuwe ontwikkelingen bij te houden en in beeld te brengen. Op het Festival Duurzame Mobiliteit op 1 oktober 2019 mochten wij filmen bij de Workshop “Beleef de Social Design Experience” door SmartwayZ.NL.

SmartwayZ.NL is een innovatief mobiliteitsprogramma waarin het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat, de provincies Noord-Brabant en Limburg, diverse gemeenten, bedrijven en kennisinstellingen samen werken aan het vlotste, veiligste, slimste en meest robuuste mobiliteitsnetwerk van Nederland. Voor de reis van vandaag en de wereld van morgen. Bij de workshop konden deelnemers kennismaken met de innovatieve Social Design aanpak om verandering teweeg te brengen.

Bekijk de video die Greenvideo.nl filmde voor meer informatie:

Op veel plekken is het systeem van regels belangrijker geworden dan de mensen zelf, terwijl het juist die regels waren die mensen moesten helpen om verder te komen. De wens komt op om mensen centraal te stellen, om meer een leefwereld en minder een systeemwereld te hebben.

Dat is waar social design om de hoek komt kijken. De uitdaging is complex, open, dynamisch en gerelateerd aan andere uitdagingen. De oplossing is specifiek voor de situatie, blijft meegroeien en is bedacht door iedereen. Het proces omarmt complexiteit, het laat ons kijken naar een verborgen wereld met een andere bril. Het verandert innovatieve ideeën in gezamenlijke, kleine, effectieve iteratieve stappen, waardoor het uiteindelijke resultaat de verandering is waar iedereen zo op hoopte.

SmartwayZ.NL bestaat uit acht samenhangende deelopgaven en richt zich op de corridor Breda-Venlo (A58, A2, A67), de A2 Weert-Eindhoven, de N279 Veghel-Asten en Zuidoost-Brabant. Het programma heeft een looptijd tot 2026. Meer weten? Kijk op www.smartwayz.nl voor meer informatie.

Comments are closed.