Bijzonder Leuke Plekken geeft actief meer bekendheid aan sociale ondernemingen en aan de mensen die er werken, door consumenten suggesties voor een ánder uitje aan de hand te doen. Door on- en offline acties, diverse joint promotions en promotiepartners worden de plekken voortdurend onder de aandacht gebracht. Deze Bijzonder Leuke Plekken hebben de mensen van Bureau MVO geïnspireerd om dit platform te starten. Om al deze bijzondere locaties beter zichtbaar te maken. Omdat de mensen, de producten en de locaties het waard zijn. Hiervoor werken ze samen met zorgorganisaties die een sociale onderneming runnen: Fermento, Midgard, Esdégé-Reigersdaal en Landgoed Willibrordus/GGZ.

Juist de mensen maken deze unieke plekken extra bijzonder, en daarnaast is er van alles te beleven en te zien. Alle Bijzonder Leuke Plekken zijn locaties waar bezoekers ontvangen kunnen worden: van winkels en lunchrooms tot theeschenkerijen en zorgboerderijen.

Met Bijzonder Leuke Plekken slaan we ook een brug tussen sociale (zorg)ondernemingen en de recreatieve sector. Dit heeft een positieve associatie. Wij zorgen aan de voorkant dat de bijzonder leuke plekken (meer) zichtbaar worden en blijven, en aan de achterkant wordt er actief gewerkt aan een (kennis)netwerk. Dit creëert nieuwe kansen voor alle betrokkenen.

Het platform en de website zijn geheel bedacht en vormgegeven door Bureau MVO.