Onlangs filmde Bureau MVO deze video over de Fruitmotor.

Het verhaal van De Fruitmotor: circulaire fruitteelt.

De Betuwe is een beeldbepalende regio in Nederland, die bij een breed publiek bekend staat als innovatieve fruitregio. Toch kampt de regionale fruitteelt met dalende werkgelegenheid en lage marges. Betuwse fruittelers ervaren dat hun prijzen voortdurend onder druk staan, waardoor overleven slechts mogelijk is door nog grootschaliger te gaan produceren, met alle gevolgen van dien voor ons cultuurlandschap, de bodem, de kwaliteit van de producten etc.

De teler loopt grote kans om de verbinding met de regio, de markt, de consument, de burger, de bodem en het ecosysteem kwijt te raken omdat hij klem zit in dit systeem.

De Fruitmotor vindt dat dit anders moet én kan. Door de fruitteler een eerlijke prijs voor zijn restappels te bieden, met daarbovenop een biodiversiteitspremie, komt er weer ruimte om te investeren in wat we allemaal belangrijk vinden: een rijke bodem, een rijk insectenleven, schoon slootwater, meer wilde bijen door aanleg van bijenhagen en bloemenranden en een bloemrijk landschap waar het voor iedereen goed vertoeven is.

Onze missie: samen met anderen onze omgeving mooier maken.
Onze visie: bijdragen aan een wereld waarin we geen voedsel verspillen en natuur en landschap weer herstellen.

Met ons werk ontvingen we in 2018 de Gelderse Circulaire Estafette en in 2019 de Accon-AVM Circulair Award! We staan als 5e genoemd in de Duurzame100 van Trouw.

Door Vriend of Lid te worden van De Coöperatieve Betuwse Fruitmotor U.A. ondersteun je onze missie.

Coöperatieleden maken onze organisatie. Als Lid ben je mede-eigenaar van de coöperatie, en dus nodigen we je graag uit lid te worden. Maar natuurlijk zijn we ook heel blij met elke Vriend die ons steunt met een donatie. Klik hier om lid of vriend te worden van de Fruitmotor!